Kökategorier i GIT

I GIT finns en funktion som hjälper dig att hantera köer av olika slag och du kan även knyta avgifter till köplatser.

Det vanligaste är en kö för att bli medlem i en klubb, men du kan också ha köer till t.ex. ett bagskåp eller ett klädskåp.
Du kan också ha flera köer för olika typer av medlemskap och en separat kö för att registrera nybörjare som påbörjat utbildning men ännu inte blivit medlemmar.
Man skapar först en eller flera kökategorier.

Bra att veta:

• Man kan inte radera en kökategori som används.
  • För att kunna välja en avgift måste avgiften ha Artikeltyp = Köavgift.

Skapa kökategori Visa

Det finns två huvudtyper av köer dels kö till medlemskap dels kö till annan resurs ex. en bagplats osv.

Du hittar funktionen Kökategorier under Inställningar-Administration- fliken Kökategorier.
Ett fönster öppnas som visar upplagda kökategorier. Du kan sortera på rubriken och för att lägga upp en ny kategori klickar du på Skapa ny Kökategori eller använd pennan om du vill redigera i en befintlig kategori.

Ange Namn och Beskrivning på din kökategori. Om det gäller kö till ett medlemskap i klubben ska du markera alternativet Medlemskapskö och även ange vilken Medlemskategori spelaren vill köa till. Spelaren kan alltså stå i kö till varje medlemskategori som finns upplagd, för att tydliggöra det kan du med fördel skriva medlemskapskategorin i Kökategorinamnet. Gäller kön t.ex. en bagplats skall du markera alternativet Ej medlemskapskö.

Du kan också ange en avgift för att stå i kö. Välj en avgift i fältet Köavgift. Endast avgifter med artikeltyp = Köavgift visas i listrutan. När du  fyllt i alla uppgifter klickar du på Spara.

OBS! för att köavgiften ska visas i listrutan måste du först ha skapat en köavgift under Ekonomi -Hantera artiklar.

Du kan radera en kökategori med symbolen för soptunnan. OBS... Du kan inte radera en kökategori som används.