Extravärden

I de flesta moduler finns det möjlighet att till respektive post lägga in ett antal värden som du själv helt styr över. Dessa kallas för Extravärden och finns normalt under fliken Övrig information. Extrafälten kan till exempel användas om du vill hålla reda på de anställdas klädstorlekar för att underlätta inköp.

I gamla OnCourse fanns det två eller fyra fält för extravärden i varje modul. Nu finns inte denna begränsning, utan istället har vi skapat möjligheten att lägga till obegränsat antal extrafält.

För att mata in ett värde på ett extrafält så klicka du helt enkelt i rätt ruta i kolumnen Värde och skriver den information du vill spara.

Om du vill ändra namnet på extrafältet, eller lägga till nya extrafält så gör du detta i modulen Underhåll under respektive moduls inställningar. Se bildexemplet nedan för att hitta extrafälten för Personal.