Starttidsintervall nya GIT

Här läggs starttider upp på eran bana och du kan ställa in en rad inställningar t.ex. under vilka månader ska starttider finnas, under vilka dagliga klockslag ska starttider finnas och hur stor mellanrum ska det vara mellan era starttider.

Genom att klicka på fliken starttidsintervall, kan du se dina dina upplagda starttidsintervall. Om du inte har något starttidsintervall sedan tidigare eller vill lägga upp ett nytt starttidsintervall, kan du läsa mer i nedanstående stycke för hur du går tillväga.

Skapa starttidsintervall Visa

Du kan skapa ett nytt starttidsintervall på två sätt. Antingen kan du klicka på klicka på knappen Skapa Ny, eller om du har ett tidigare starttidsintervall upplagt kan du kopiera detta (läs mer om Kopiera starttidsintervall längre ner i avsnitt).

Väljer du att skapa ett nytt starttidsintervall, genom att klicka på Skapa Ny. Då visas ett nytt Starttidsintervall framför dej, med en rad tomma olika fält med olika inställningar du kan göra.

Börja med att fyll i Namn och en kort Beskrivning av starttidsintervallet. Du kan begränsa Max personer per starttid, Max HCP per starttid i bollen samt hur många personer i starttiden som kan ha ett HCP över 36,0.
Startdatum och Slutdatum måste anges för intervallet du vill skapa.
Du kan skapa ett intervall som sträcker sig upp till 12 månader.
Under rubriken Inträffar väljer du vilka veckodagar starttiderna ska gälla för, om du vill att starttiderna ska gälla alla dagar under vald period. Väljer du Frekvens kan du då ange 1 (d.v.s. varje dag) alternativt om du väljer Dag/dagar så bockar du samtliga dagar.

Alternativet Frekvens kan användas när något ska gäller varje, varannan, var tredje dag etc.

I fältet Daglig frekvens anger man klockslag Fr.o.m. respektive T.o.m. samt hur många bollar som startar per timme vilket anges med antal minuter mellan varje starttid i fältet Inträffar var.
Tiden som ska anges för Inträffar var, ange alternativ mellan Minuter alternativ Timmar. Värden kan inte skrivas in manuellt utan väljs utifrån listans alternativ.
Om valet Minuter väljs för inställningen av I Inträffar var, kan du se att vissa intervaller kan väljas med 0,5 t.ex. 8,5 och 9,5.
Väljs t.ex. 9,5 innebär det att intervallet kommer att variera mellan 9 och 10 minuter mellan starttiderna, resultatet blir följande: Kl. 06.00 - 06.09 - 06.19 - 06.28 - 06.38 o.s.v..

I fältet Schemabeskrivning beskrivs angivna regler i klartext. Ett tips är att noga läsa igenom texten för att på så sätt kontrollera att du gjort rätt i villkoren.

Spara ditt starttidsintervall genom att trycka Spara.

Ett nytt starttidsintervall hamnar alltid längst ner i listan för starttidsintervallerna.
Under hösten 2022 kan enbart prioriteringen utföras i GIT-klienten.
Läs mer hur prioriteringen går till genom att läsa på följande sida: Starttidsintervall.

Skapa nytt intervall genom att kopiera ett befintligt starttidsintervall
Du kan kopiera ett befintligt starttidsintervall, genom att klicka på Kopiera-ikonen för ett befintligt starttidsintervall. Ett nytt starttidsintervall visas för dig med inställningarna som låg inlagda i det tidigare starttidsintervallet. Du kan justera inställningarna om du vill, men du måste fylla i Start- och Slutdatum samt ange ett nytt namn på starttidsintervallet därefter kan du Spara ditt nya starttidsintervall om du är nöjd med dess inställningar. Ta som vana att noggrant läsa igenom Schemabeskrivningen när du skapar ett starttidsintervall.

Kopiera ett starttidsintervall.

Redigera starttidsintervall Visa

Du kan titta på ett befintligt starttidsintervall och vissa inställningar kan du i efterhand justera. Inställningar du kan redigera är: Namn på starttidsintervall, beskrivningen, Max personer per starttid, Max HCP per starttid och Antal personer med HCP högre än 36,0.
Övriga inställningar kan inte redigeras i efterhand.

Radera starttidsintervall Visa

På varje rad som visas i listvyn över starttidsintervallen, finns på högersidan en bort knapp  (soptunna ikon).

För att kunna radera ett starttidsintervall, får inga spelare vara inbokade på starttiderna som ingår i starttidsintervallet.

Att radera ett starttidsintervall är begränsad pga. prestanda skäl. Rensningar görs centralt på starttidsintervall äldre än 3 år.