Sök greenfee

Om en spelare har betalat en greenfee i förväg, till exempel genom en veckogreenfee, eller om greenfeen har markerats som betald manuellt i GIT och måste makuleras, söker du fram den via försäljningsdatumet.

Om din klubb använder 0-greenfeeartiklar för t.ex. Introduktionskort eller GAF-kort, kan du även makulera engagemanget om spelaren redan har använt sitt kort en gång och nu ska spela igen och betala greenfee.

Meny

Välj menykommando Spel » Sök greenfee.

Varje greenfee som betalas, direkt i receptionen och manuell betalmarkeras i GIT, har en varaktighet (oftast en dag, men kan sträcka sig längre utifrån artikelns inställningar)
Om en betalad greenfee av någon anledning inte utnyttjas, kan den makuleras. Den här funktionen gör det möjligt att söka upp och makulera betalda greenfeeavgifter.

Tänk på att

En greenfee gäller alltid under en viss tid (normalt 1 dag, men längre tider förekommer) och den kan bara "återanvändas" under den tid som den gäller för.
Återbetalning av en makulerad greenfee som manuellt betalmarkerades i GIT görs i kassahanteringen och är inte kopplad till denna makulerings-knapp.
Använd inte denna funktion för att makulera greenfee som har en ekonimisk transaktion kopplade till den, t.ex har betalts genom MinGolf, i receptionen med kassesystem som har API-koppling till GIT.

Söka efter greenfee

Sök greenfee ligger numera under huvudmenyn Spel. I sökfunktionen kan man söka efter greenfeens försäljningsdatum dvs välja en tidsperiod och söka alla betalda greenfeeavgifter under denna tidsperiod. Det finns inga begränsningar i hur långt bak eller framåt man får söka.

Om man klickar på redigeringspennan till höger på vald greenfee i listan visas en informationsruta om aktuell greenfee.

Man kan makulera en betald greenfee med knappen Makulera.

När man makulerar en greenfee kan den inte användas vid en annan tidpunkt.