Underåriga i Min Golf

Hur underåriga medlemmar påverkas beror på vilka inställningar deras vårdnadshavare har gjort för dem. Så här funkar det i Min Golf.

Klubbens underåriga medlemmar som har en vårdnadshavare kan få hjälp med allt administrativt i Min Golf – så att de i stället kan fokusera på att ha kul med golfen.
Vad den underåriga kan göra i Min Golf beror på vilka inställningar deras vårdnadshavare har gjort.
De kan ha tillgång till alla funktioner i Min Golf, eller begränsas från att kunna betala eller genomföra (vissa) bokningar eller tävlingsanmälningar. Exempel (standardinställningar):

Allt är upp till vårdnadshavaren, som enkelt kan ta bort eller utöka begränsningarna i Min Golf. Allt eftersom barnet blir äldre kanske vårdnadshavaren vill att barnet ska få sköta fler saker själv.
Om en underårig försöker göra något de enligt inställningarna inte har tillåtelse till kommer de mötas av ett felmeddelande i Min Golf.

Felmeddelanden vid begränsningar

Om en vårdnadshavare har gjort inställningar som begränsar den underåriges användande kommer de inte kunna använda dessa funktioner.
Om en underårig försöker göra något de enligt inställningarna inte har tillåtelse till kommer de mötas av ett felmeddelande i Min Golf.
En underårig som exempelvis försöker boka en starttid med greenfee, vars vårdnadshavare har bockat ur den möjligheten, kommer att mötas av ett felmeddelande i Min Golf. Där står att de inte har rätt att genomföra bokningen och att de ska kontakta sin vårdnadshavare (se bild).

Vårdnadshavaren kan då antingen logga in som vårdnadshavare i Min Golf och genomföra bokningen åt den underårige, eller ändra inställningarna om de vill att barnet själv ska kunna boka oavsett kostnad.

Underåriga utan vårdnadshavare

Underåriga som ännu inte har någon registrerad vårdnadshavare påverkas inte av att funktionen Vårdnadshavare införts i GIT och Min Golf. De kan fortsatt använda alla funktioner i Min Golf.
Men direkt när ni på klubben för första gången registrerar en vårdnadshavare för den underårige så blir funktionerna tillgängliga och vårdnadshavaren kan göra inställningar för dem. Ett automatiskt informationsmejl går då ut till den underårige samt vårdnadshavaren.