Utökad användning av bildprojekt

TV-visningen version 1.0 innehåller 3 olika bildspel:
Bokningslista
Startlista
Resultatlista/Leaderboard

Vidareutveckling kommer ske med tiden men det kommer inte fungera att ladda upp filmer och bilder som det gjorde i den gamla tv-visningen. Förklaringen är att det inte skulle bli hållbart i längden att strömma filmer och bilder från våra servrar. Eftersom nya tv-visningsprogrammet är plattformsoberoende och webbaserat finns nu också större möjligheter att i stället använda det med digital signage plattformar som är mer anpassade för att visa reklam och bilder.

Det finns både kommersiella och kostnadsfria plattformar där man kan sätta upp både reklamfilmer och bilder kombinerat med bildprojektet man skapat.

Använda Powerpoint

Vill man hålla det enkelt så går det utmärkt att använda sig av powerpoint där det går att visa sitt bildprojekt live i en powerpoint slide via Microsoft Web Viewer.
https://appsource.microsoft.com/en-us/product/office/WA104295828

Powerpoint kan även köra video från youtube m.m.

Observera att det då behöver finns en dator kopplad till bildskärmen för att kunna köra powerpoint.

I nedanstående exempel har jag skapat ett powerpointprojekt som visar startlista för en tävling i 27 sekunder, följt av en bild som visas i 10 sekunder, följt av en instruktionsfilm från youtube som visas.

Använd Power point - steg för steg

1. Börja med att ladda ner (plugin) Microsoft Web Viewer via länken: https://appsource.microsoft.com/en-us/product/office/WA104295828

2. Installera pluginen på din dator

3. I vyn bildprojekt finns en Presentation (länk) skapad, kopiera den länken. Se mer kring bildprojekt här »

3. Öppna Power point och klistra in länken på första sidan

4. Öppna powerpoint på din visnings TV och starta bildspelet