Min Golf Bokning

Min Golf Bokning är Svenska Golfförbundets officiella bokningsapp för Min Golf. Här kan du boka och betala starttider på majoriteten av Sveriges golfklubbar.

Du kan också registrera handikappronder, lägga till favoritklubbar och golfvänner och mycket mer.
Du som inte har Golf-ID kan skapa ett konto för att boka och betala starttider på pay & play-banor.

Du hittar appen på App Store och Google Play.
Ladda ner i App Store
Ladda ner i Google Play

Det här kan du göra i Min Golf Bokning:

• Sök, boka och betala* starttider på svenska golfklubbar
• Se dina favoritklubbar och klubbar nära dig
• Boka och betala golfbilar och andra uthyrningsartiklar*
• Se och redigera kommande bokningar
• Få pushnotiser om dina bokningar
• Ankomstregistrera dig på golfklubben*
• Registrera handicapronder
• Se kvitton på betalningar som gjorts via appen
• Se och redigera favoritklubbar och golfvänner
• Redigera profilbild, notisinställningar och kontoinställningar
• Skapa ett Pay & Play-konto om du inte har Golf-ID eller aktivt golfmedlemskap * Om golfklubben har valt att aktivera denna funktion i app.

Checklista för inställningar i GIT

Det är en del inställningar du på klubben måste göra i GIT som rörbokningsappen. Exempelvis om ni vill tillåta ankomstmarkering, ge möjlighet att boka golfbilar och andra uthyrningsartiklar, ha (tvingande) betalning av greenfee med mera.

För att göra det enkelt för dig finns en checklista med alla inställningar du behöver göra i GIT.

Ladda ner checklistan här

Ett komplement till vanliga Min Golf

Appen är kopplad till ditt Golf-ID och du loggar in med ditt vanliga Min Golf-lösenord. Alla dina bokningar, handikappronder, golfvänner, favoritbanor med mera finns tillgängliga för dig, oavsett om du loggar in i Min Golf via appen eller i en webbläsare.

Information om appen riktad till spelare finns också på golf.se/mingolfbokning

Logga in Visa

Du logga in med ditt golf-ID och samma lösenord som du har till webbsidan Min Golf.
Har du glömt lösenordet klicka du på Glömt lösenord så skickar systemet ett nytt lösenord till den mejladress du har angett i Min Golf. Du kan också ändra lösenordet i appen under menyvalet profil och kontoinställningar.

På inloggningssidan finns en bra länk till Regler för golfspel.
Där kan du även skapa ett konto för Pay & Play och då kan du som inte har ett Golf-ID bokat på de banor som är öppna för Pay & Play-spel.

En första guide Visa

När du startar upp appen får du först göra några val.

• Välj klubb och bana för hemskärm.

• Du kan direkt lägga till en profilbild eller göra det senare under menyn Profil.

• Aktivera om du vill ha notiser från golfklubben. Det gör att du kan få påminnelse om bokad tid och annan information från golfklubben kring din bokning.

• Aktivera platsåtkomst för att visa klubbar nära dig. Platsåtkomst måste också vara påslagen om du vill ankomstregistrera dig i appen. Det förutsätter att golfklubben ska spela på har aktiverats.
Läs mer här.

Startsidan - Hemskärm Visa

På startsidan kan du välja en klubb som alltid visa när du startar appen eller trycka på Hem knappen längst ner.

Gå till Profil längst ner på sidan och välj klubb för hemskärm. Det är smidigt om du ofta spelar på samma klubb, då visa klubben direkt på startsidan och du kan se lediga starttider idag eller välja datum via kalenderfunktionen.

Under profil kan du också lägga till dina favoritklubbar och dessa markeras med ett hjärta. Då kommer du smidigt åt dessa när du väljer klubb.

Har du aktiverat platsåtkomst kan du också se klubbar nära dig.
Längst ner på sidan har du symboler för följande funktioner.

Hitta starttid - Boka och betalar Visa

För att boka din starttid väljer du hitta starttid längst ner i menyn. Där väljer du aktuell klubb, dag och tid. Du  kan också välja om Bokningsregler ska visa.

Markera tiden du vill boka och vill du boka flera spelare klickar du på Lägg till spelare. Där kan du välja spelare via golfvänner eller visa Golf.ID.
Beroende på hur klubben du bokar på har ställts i regler för betalning i appen kan följande scenarios vara aktuella:

1. Golfklubben har ställts in möjlighet till betalning vid bokning. Då kan du betala i appen om du vill direkt vid bokningstillfället, men du kan genomföra bokningen och betala senare enligt de regler som golfklubben har. Detsamma gäller för uthyrningsartiklar.

2. Golfklubben har ställt in tvingande betalning och du måste betala greenfee i samband med din bokning inom 15 minuter.
Du som bokare kan betala alla spelares avgifter men du kan också vara dina inbokade golfvänner att betala via appen eller via webbsidan Min Golf. Detta måste göras inom 15 minuter. Betalas inte starttiderna inom 15 minuter raderas bokad tid och spelaren får ett mejl med avbokningsbekräftelse. Detsamma gäller för uthyrningsartiklar.
Läs mer här hur Golfklubben gör dessa inställningar för betalning i GIT.

Betalningen fungerar på samma sätt som i Min Golf via Swedbank utcheckning. Du har fyra olika betalsätt att välja mellan.
• Swish
• Betalkort
• Faktura
• Delbetalning
När betalningen är klar skapas ett kvitto i appen på din betalning.

I samband med bokning och betalning visa alltid Boknings-och avbokningsinformation. Dessa uppgifter hämtas från Klubb och webbinfo - Klubb och webbinställningar  och från  Avbokningsregler.

För att boka in en uthyrningsartikel ex. golfbil klickar du på namnet på spelaren som ska boka uthyrningsartikel och där får du möjlighet att via + tecknet boka in en aktuell bil eller annan uthyrningsartikel. Avsluta genom att klicka på Tillämpa längst ner.

Min ronder Visa

För att redigera dina ronder går du via menyvalet Min ronder. Där ser du dina kommande och spelade ronder. De spelade ronderna visa 3 månader tillbaka i tiden.

Klicka in på en kommande rond för att redigera eller avboka.

HCP Visa

Här ser du listan med dina HCP-ronder, Stjärna markerar “en av de 8”
Du kan expandera för att se mer information och när du klickar på knappen Registrera HCP-rond visa en lista med ronder som du kan registrera. Listan visa endast om du har fler än en rond.
I listan visa endast ronder de senaste 12 månaderna.

Du kan bara registrera rundor kopplade till en bokad starttid och där tiden passerat med minst 2 timmar.
Medspelare i bollen visa så du kan välja en av dessa som markör.

Profil Visa

Under Profil kan du ställa in och redigera profilbild, klubb och bana för hemskärm.
Du kan också lägga till golfvänner och favoritklubbar som alltid är synkade med Min Golf.
Dina notiser och notisinställningar finns här också.
Här hittar du också kvitto för dina köp och samt möjlighet att ge feedback och läsa användarvillkoren för appen.

Ankomstregistrera dig i appen Visa

Du kan ankomst markera dig i appen om golfklubben du ska spela på har öppnat upp för det. Antingen dig själv eller alla i bokningen som ligger på samma bokningsnummer. Läs mer här om hur du lägger spelare på samma bokningsnummer.

Notiser i appen Visa

Från starttidsschemat kan administratören i GIT skicka notiser till appen om sådant som är viktigt att veta för spelaren. Det kan vara speciella händelse som spelaren behöver tänka på i samband med sin bokning och spel. Läs mer här.
Notera att dessa kan spelaren inte nixa sig ifrån.

Det finns även fem automatiska notiser som går ut till spelarna som har Min Golf Bokningsapp.

1. Avbokning
2. Bokningsbekräftelse
3. Spelare har avbokat
4. Ankomstregistrering
5. Påminnelse

Det finns möjlighet för dig som spelare att nixa en eller flera av dessa notiser under Profil och notisinställningar i appen.

Pay&play Visa

Med Min Golf Bokning kan du enkelt boka starttid på en Play & pay-bana, oavsett om du har ett Golf-ID eller inte. Allt du behöver är appen Min Golf Bokning.

Har du inget Golf-ID kan du skapa ett konto i Min Golf Bokning och boka på de golfklubbar som erbjuder Pay & play. Längst ner på appen klicka du på Boka Pay & play. Första gången får du möjlighet att skapa ett konto och därefter kan du sedan logga in med dina uppgifter och boka in dig på de banor som finns tillgängliga för Pay & play.

Om du redan har ett Golf-ID kan du logga in med ditt vanliga lösenord till Min Golf.