Redigera Bokning Nya GIT

När du klickat på Redigera bokning eller Skapa bokning kommer du till sidan Redigera bokning. Här visas följande:

1. Visar klubb, bana och vilken starttid du redigerar

2. Visar eventuella meddelande kopplade till starttiden

3. Knapparna (gäller hela starttiden):
    Ankomstmarkera all
    Öppnar fönstret Scorekort så du kan printa ut scorekort. Läs mer här »
    Skicka e-post: Öppnar fönstret Skicka e-post så du kan skicka e-post till alla inbokade personer, läs mer här »

4. Knapparna (gäller en enskild bokning)
    Markera som betald, öppnar nytt fönster. Läs mer här »
    Återbetalning via Swedbank Pay, öppnar nytt fönster. Läs mer här »
    Återbetald, öppnar nytt fönster. Läs mer här »
    Flytta bokningen, öppnar nytt fönster. Läs mer här »
    Kopiera bokningen, öppnar nytt fönster. Läs mer här »
    Soptunna, raderar bokningen

5. N (Notering): Visar S (notering på starttiden) och/eller U (notering på uthyrningsartikel)
    FTS (Företagsspel): Visar en bock om en företagsspelrättighet används för spelaren.
    I/U (Introduktionskort/utmärkelse): Visar I om spelaren har Introduktionskort och/eller U om spelaren har utmärkelse. Om spelare har både introduktionskort och utmärkelse så visas utmärkelser först
    U (Uthyrningsartikel): visar en bock om en uthyrningsartikel också är inbokad.
    Kryssruta A (Ankomstmarkering): Om ikryssad så är spelaren ankomstmarkerad. Du kan ankomstmarkera enskild spelare i en bokning här.
    B/D (betald/delbetald): Visar B om bokningen är betald och D om bokningen är delbetald.

6. Redigera bokningen (pennan), öppnas i nytt fönster. Ger möjlighet att ändra spelaruppgifter, avgifter och uthyrningsartiklar.
    Soptunnan, raderar spelaren
    Fäll ut ikon, visar mer information om spelaren

7. Visar Totalt HCP i starttiden och inom parantes vilket max värde du ställt in på starttiden.

Redigera bokning (via ikonen pennan) Visa

Via ikonen pennan öppnar du för ytterliga möjligheter att redigera uppgifter på spelaren.

Fönstret Redigera spelare öppnas och där finns två menyval

Spelaruppgifter
 Avgifter och tillval

Spelaruppgifter Visa

Redigera spelaruppgifter

Om du har "gäster" eller oidentifierade spelare inbokade är det här du redigerar dessa uppgifter.

Under spelaruppgifter kan du också lägga till en notering på spelare som visas i Starttidsschemat. Du skriver texten i noteringsrutan, som visas som en ”notislapp”. Du ser noteringen genom att dra med musen över ”notislappen”

Du kan även använda rutan "rosa markering" för att uppmärksamma en bokning. Då blir bokning rosa i Starttidsschemat.

Använd dessa två funktioner var för sig eller kombinera för extra uppmärksamhet.

Avgifter & tillval Visa

Ändra avgift:

• Standardvärdet är "Låt GIT välja avgift" (samma som det vi kallade systemval i gamla GIT)
  • Eget val: här väljer du övriga avgifter som du har upplagda
  • Företag: välj en företagsspelrätt
  • Förbokningsavgift: här väljer du bland dina upplagda Förbokningsavgifter

Om du vill ändra en spelares avgifter så klickar du på Välj

Företag

Boka golfbil Visa

För att boka golfbil väljer du rubriken Tillval och en golfbil i listan.

Klicka på fäll-ut-ikonen för att välja golfbil och ytterligare en fäll-ut-ikon om du vill förkorta eller förlänga tiden eller skriva in en notering.

När du är klar med alla ändringar klickar du på Okej.  För att spara dina ändringar klickar du på Spara i fönstret Redigera bokning.