GIT e-post och marknadsföring

Ta er medlemskommunikation till nästa nivå – riktat, anpassat, enkelt och professionellt​. Moderna verktyg för e-post, marknadsföring, kundvård och rekrytering. Helt integrerat med er medlemdata i GIT – alltid uppdaterat, ingen manuell hantering av e-postlistor​.

Utrullning (onboarding av klubbar och distrikt) startar januari 2022.

Två paket för olika behov

Vi erbjuder två olika alternativ för medlemskommunikation och marknadsföring, beroende på behov och teknisk mognad.

GIT e-post:
Tillgång till medlemsdatabas, grundläggande nyhetsbrevsverktyg och segmentbyggare. (Tillgängligt för alla klubbar och distrikt)

GIT marknadsföring:
Allt i alternativ GIT e-post samt avancerade marknadsföringsverktyg och analys. (Tillvalstjänst) läs mer här »

Hur kommer onboardingen gå till?

Med start vecka 4 2022 gör vi en teknisk onboarding. Klubbar och distrikt har anmält sig och vi onboardar klubbar i den ordning de anmält sig.

Första resp. andra veckan är planen att onboarda 5 klubbar/vecka. Om allt går som planerat så ökar vi på antalet klubbar allteftersom veckorna går.

Sista april ska samtliga golfklubbar och distrikt vara onboardade.
Teknisk onboarding betyder att klubben/distriktet läggs upp i GIT e-post och att vi skickar ut en "inbjudan" till klubben att logga in sig. Inbjudan skickas till att börja med endast till de klubbar som anmält sig. Du måste samtidigt anmäla minst 1 person max 3 personer med namn och e-post som ska ha behörighet till GIT e-post. Anmäler din klubb/distrikt gör du här »

Utbildning

Med start 25.e januari erbjuds utbildningar (utökat antal platser) anmälan görs här »

Användningsområden

Tips om vad och hur du kan kommunicera via GIT e-post »

Användarmanual

PDF som bl.a. innehåller:

Checklista för att komma igång
Inbjudan och validering
Inloggning via GIT (single sign-on)
Startsida
Profiler (datapunkter)
Segment
Skapa e-post
Statistik för utskick
Inställningar
Anpassning av mallar

Hela användarmanualen hittar du här »

Film och GIT-skolan

Förväntas var klart första delen av februari. När det är klart publiceras länkar till materialet här.

Varför en Do's & dont's

• Öka förståelsen för golfens regelverk och underlätta för de som vill använda tjänsterna GIT e-post och GIT marknadsföring.

• Utöver GDPR finns Idrottens Uppförandekod (regelverk kring personuppgifter inom svensk idrott) samt GIT-bestämmelserna, ett regelverk som beslutades på förbundsmötet 2018. Det reglerar bl.a. hur persondata från gästspelare (med ekonomisk relation med klubben, ex. köp av greenfee) får behandlas.
    Mer om personuppgiftshantering i golfen hittar du här.

• I GIT finns också ett antal individer som via Min Golf har nixat sig från olika tjänster, dessa måste alltid respekteras.

Ladda hem en pdf här »

Skicka från klubbens/distriktets e-postadress

Alla mail som skickas av klubbar och distrikt skickas med avsändaradress:  no-reply@gitinfo.se

Om klubben/distriktet vill använda sin egen domän och en egen mailadress som avsändaradress så gör du så här:

1. Ladda ner de två pdf-filerna nedan för hur man sätter upp DKIM och SPF.

2. Kontakta er domänleverantör och be om hjälp med att sätta upp DKIM och SPF för er domän enl. instruktionerna i de två pdf-filerna.

3. När ni fått klartecken från er domänleverantör kontaktar ni klubbsupporten och meddelar vilken avsändaradress ni önskar ska läggas in i GIT e-post.

4. Klubbsupporten kontaktar vår leverantör Datatalks. Supporten på Datatalks måste verifiera att DKIM och SPF är uppsatt enligt rådande regelverk. När det är OK, lägger Datatalks in er önskade avsändaradress i GIT e-post.

5. När allt är klart får ni återkoppling från Klubbsupporten.

Det är väldigt viktigt att den här processen följs och det kan ta lite tid att få igenom varje steg. Den måste följas för att säkerställa att er domän inte ska bli SPAM-klassad.

GIT e-post - instruktioner för DKIM ver 1.0.pdf »

GIT e-post - instruktioner för Sender Policy Framework ver 1.0.pdf »