GIT e-post

Ta er medlemskommunikation till nästa nivå – riktat, anpassat, enkelt och professionellt​. Moderna verktyg för e-post, kundvård och rekrytering. Helt integrerat med er medlemsdata i GIT – alltid uppdaterat, ingen manuell hantering av e-postlistor​.

Var hittar jag utbildningsmaterial?

Webbinarier

Webbinarier har genomförts under 2023, du kan se Webbinarier i efterhand klicka här.

Utbildning i GIT-skolan
Klicka här, för att komma till utbildningen i GIT e-post.

Vill din klubb komma igång med GIT e-post?

Kontakta klubbsupporten för att få inbjudan skickad till dig. Det du behöver skicka in är: Klubbnamn, ditt namn och din e-postadress.
Tänk på att du måste anmäla din primära e-postadress i GIT om du vill ha möjlighet att logga in i GIT e-post via GIT.

Användningsområden

Tips om vad och hur du kan kommunicera via GIT e-post »

Användarmanual

PDF som bl.a. innehåller:

Checklista för att komma igång
Inbjudan och validering
Inloggning via GIT (single sign-on)
Startsida
Profiler (datapunkter)
Inställningar
Segment
Skapa e-post
E-post till vårdnadshavare (nyhet mars 2023)
Återkommande (triggade) mejl (nyhet mars 2023)
Statistik för utskick
Rapport felaktiga e-postadresser (nyhet maj 2023)
Bild-och filbank (nyhet februari 2023)
SMS-utskick (tillval, nyhet maj 2023) Läs mer om SMS här
Inställningar
Anpassning av mallar

Hela användarmanualen hittar du här »

Varför en Do's & dont's?

• Öka förståelsen för golfens regelverk och underlätta för de som vill använda tjänsterna GIT e-post och GIT marknadsföring.

• Utöver GDPR finns Idrottens Uppförandekod (regelverk kring personuppgifter inom svensk idrott) samt GIT-bestämmelserna, ett regelverk som beslutades på förbundsmötet 2018. Det reglerar bl.a. hur persondata från gästspelare (med ekonomisk relation med klubben, ex. köp av greenfee) får behandlas.
    Mer om personuppgiftshantering i golfen hittar du här.

• I GIT finns också ett antal individer som via Min Golf har nixat sig från olika tjänster, dessa måste alltid respekteras.

Ladda hem en pdf här »

Kommunikationsplan mall

Nedan finns en kommunikationsplansmall (PDF) som klubbrådgivarteamet har tagit fram till de klubbar som vill arbeta med en plan.

Kommunikationsplan mall GK/distrikt »

Skicka från klubbens/distriktets e-postadress

Alla mail som skickas av klubbar och distrikt skickas med avsändaradress:  no-reply@gitinfo.se

Om klubben/distriktet vill använda sin egen domän och en egen mailadress som avsändaradress så gör du så här:

1. Ladda ner de tre pdf-filerna nedan för hur man sätter upp DKIM, SPF och DMARC.

2. Kontakta klubbsupporten, ni behöver ange vilken domän det gäller och vilken mailadress klubben vill använda som avsändaradress. Klubbsupporten återkommer till er med textfiler som ni behöver skicka till er  domänleverantör.

3. Kontakta er domänleverantör och be om hjälp med att sätta upp DKIM, SPF och DMARC för er domän enl. instruktionerna i de tre pdf-filerna.

4. När ni fått klartecken från er domänleverantör kontaktar ni klubbsupporten och meddelar klartecken från klubbens domänleverantör samt avsändaradress ni önskar ska läggas in i GIT e-post.

5. Klubbsupporten kontaktar vår leverantör Datatalks. Supporten på Datatalks måste verifiera att DKIM och  SPF är uppsatt enligt rådande regelverk. När det är OK, lägger Datatalks in er önskade avsändaradress i GIT e-post.

6. När allt är klart får ni återkoppling från Klubbsupporten.

Det är väldigt viktigt att den här processen följs och det kan ta lite tid att få igenom varje steg. Den måste följas för att säkerställa att er domän inte ska bli SPAM-klassad.

GIT e-post - instruktioner för DKIM ver 1.0.pdf »

GIT e-post - instruktioner för Sender Policy Framework ver 1.0.pdf »

GIT e-post - instruktioner för DMARC

OBS!

Google ökar säkerheten för Gmail-meddelanden.
Från och med 1 februari måste avsändare ha aktiverat Dmarc för att skicka e-post till Gmail.

Vad Dmarc är och hur det fungerar kan du läsa om här:

Golfklubbar i Sverige måste också se till att Dmarc finns i DNS om de skickar meddelanden från GIT e-post med sin egen domän som avsändare.
Klubbar bör även kontrollera Dmarc hos sin e-postleverantör om de skickar från egna listor.

SGF ger ingen teknisk support; klubbar hänvisas till sina IT-ansvariga. Om Dmarc saknas eller är felaktigt inställt kan Gmail neka leverans av e-post till användare av tjänsten.