Senast uppdaterad:

Skriv ut

Singel och lagklass (t.ex. Företagsgolf)

Tips för t.ex. Företagsgolf eller Pro-AM där man vill spela både singeltävling och singel i lag men bara spela 1 rond. Med detta upplägg kan ni också välja om lagen skall spela i samma starttid eller om lagmedlemmarna skall fördelas ut i startlistan. Ni behöver enbart skriva in scoren per spelar, därefter läggs scoren in på spelaren i singelklassen samt räknas lagscoren ut.

Tips för t.ex. Företagsgolf eller Pro-AM där man vill spela både singeltävling och singel i lag men bara spela 1 rond.

Ett exempel kan vara två singelklasser A-klass eller B-klass samt en lagtävling med singlar. Spelaren kopplas till en av singel-klasserna vid anmälan och kopplas till ett lag via Nytt lag manuellt

Skapa två singelklasser och en lagklass. Ställ in lagstorleken till 3-4 spelare i klassinställningar.

Skapa en startomgång.

I Ronder och Format väljer du att lagklassen skall ha spelformen singelspel att t.ex. de två bästa scorerna på varje hål räknas samman till ett lagresultat.Anmälan kan göras via Excel-import eller på vanligt vis. För att sätta samman lagen klickar du på Nytt lag manuellt för att skapa lagen, och flytta in spelarna till sina respektive lag. 

Om du i Excelfilen har spelarna i den ordningen de ska delta i lagen kommer de i rätt ordning.  Så när du plockar ihop lagen så ska exempelvis de tre översta spelarna ingå i samma lag.

Startlista
När startlistan ska skapas kan alternativet väljas att lotta efter lagsammansättning alternativt kan lagen splittras på.

Resultat
När du matar in resultat för singelspelarna så kommer resultatet även att registreras i lagklassen automatiskt.